sebenarnya memang boleh terima...

assalamualaikum awak semua..
resah bukan bermaksud  gelisah
rindu bukan belenggu tapi rindu adalah penentu ...
ececehhh berkata kata indah pulak dah ni.......

tengahari dah makin hampir maqnie dah tak tau nak buat apa utk menu tengaharini..hari-hari asam pedas..sup sayur..sup ayam ..sambal tumis.. ikan goreng.. ayam goreng..,masak lemak..masak kicap...masak kari hahaha tukang masak dah naik jemu menu apakah untuk dimasakkk  hehehe aptb!!!

ting!!

harini pertama kali maqnie hidangkan menu istemewa ini buat keluarga... anda mau lihat? atau anda pernah rasa. pada mulanya anak-anak agak pelik namun  bila dah rasa.. ahha... no komen !!!!
nak tau apa kah dia?
jom lihat bersama-sama ...



botolnya kecil comel...
botol apekah?

bahan-bahan ramuannya..
tapi epal hijau tu just nak nampakan seri jek
hehe

pati ikan bilis...tapi apekah dia?


tadda.... siap..budu yg spesial untuk menu tengahari
firstime buat, makan dan....no komen :p
hehehehehe...
sebelum ni anak-anak maqnie tak lalu nak makan buduni ...kalau cencaluk...belacan..tempoyak tu boleh lagi kot. bukan apa mereka pernah lihat proses membuat budu di tV tu yg mereka agak ..yuhhh  tak dapat di katakan disini tetapi dek kerana dah siap terhidang..dengan haruman limau kasturi, bawang dan cili...mereka dapat menikmatinya dengan enjoy layan dengan kari ayam dan sayur bendi....alahaiii settle dah menu untuk harini..alhamdulillah...

Comments