27.2.13

kalau jodoh tak kemana

Assalammualaikum
selamat berblog wahai blogger
yg rajin berblogwalking...hehehe
bukan macam maqnie ni,
dah la kurang rajin berblogwalking
update blog pun sangat malas ..ape daaa...hehehe
orang lama memang susah sikit nak meroyan kot,
sebab tu kurang nak update entri ....opsss
tak ngaku pulak orang tua tu ,..
orang lama la  konon haha
ok..ok...jom kita bersembang . . .
kalau kita lihat dalam kehidupan kita sekarang
bila cakap soal jodoh
macam-macam yg boleh dikongsikan
dari sudut mana pun jodoh memang sangat kompleks ..
laa ni..macam dah jadi satu trend maqnie tengok
iaitu usia suami/boyfriend lebih muda dari usia isteri/ girlfriend
kalau kita lihat,bukan saja dikalangan artis..
malahan..selebriti , orang kenamaan
dan orang biasa-biasa pun
aah...dah jodoh apa nak kata kan ...
kalau nak difikirkan ..
Nabi kita Nabi Muhamad s.a.w pun
bernikah dengan perempuan yg lebih tua dari usia baginda..
saidatina Siti Khadijah ... betulkan?
so tak payah la kita berfikiran negetif utk tiap sesuatu kejadian seumpama ini
apa yg penting kalau dah jodoh takkan kemana...
tol tak kawan-kawan??hehehe..
harapan maqnie sama-sama kita doakan kebahagiaan mereka la ye...
dan perhubungan itu diredhai Allah hingga kehujung nyawa. .
tapi...apa yg menarik perhatian maqnie sekarang ialah...

sila anda klik link ni..ada rahsia tau . . .huhu

24.2.13

dendam itu sakit

assalammualaikum
bila diizinkan melihat alam ini kembali
bersyukur sangat-sangat kerana masih lagi bernafas dengan sempurna
masih dapat menunaikan tanggung jawap dan tugas harian
serta  masih berupaya utk membuat amal ibadah
alhamdulillah...
seharian meniti kehidupan
seakan roda yg berputar
ada kala diatas
ada ketika dibawah
insan adalah pelakon utama
menjadi pelakon dimaya ini sangat  teruji
dalam menguasai minda
insan mudah lupa
bahawa darjat itu bukan ketentuan insan
tapi hak Maha Pencipta
adakala insan menjadi pedendam yg tegar
ada ketika insan menjadi pemburu bayang yg kejam,
ada masa insan menjadi penyayang yg sangat setia
dimana kita?
hanya kita yg tahu
aku yg meniti liku kehidupan ini
hanya menyeru pada teman-temanku
hapuskan semua dendam
lupuskan semua irihati
kerana kita insan yg tidak sempurna
dan diakhir perjalanan nanti
kita semua akan berkumpul bersama - sama disana...
in sha Allah . . . . .
ingatlah teman..berdendam itu satu penyakit yg menyakitkan....