HANYA PEMINJAM

Assalammualaikum
berlabuh idea di laman blog maqnie lagi
kali ni maq bukan nak membebel pasal family
tapi pasal perasaan pulak
kata orang manusia yang tidak berperasaan adalah bukan manusia ,
tetapi haiwan ...
sebenarnya mereka lupa haiwan pun ada perasaan
cuma haiwan tak riak macam kita !
kenapa maqnie cakap macam tu?
cuba anda semua fikirkan
manusia ni kalau  berharta tu
belagak bukan main lagi
lagi-lagi yang bijak mencari duit!
cepat kaya ...cepat senang
ada ketika lupa asal usul
lupa dosa pahala
suka cakap takbur
mudah lupa segalanya !
haiwan pun ada kehebatannya
tapi mereka still maintain
sebab mereka tau ape guna berlagak
kalau semua didunia ni hanya pinjaman?
sungguh ..cuba tanya orang-orang kaya kat luar sama?
macamana dia orang beli rumah besar?beli kereta besar?
beli perhiasan mahal2 jadi hiasan dalam rumah?
bukan dari pinjaman bank ?
hehehe ye..manusia lupa yang mereka itu peminjam
dan kadang-kadang manusia juga  lupa
yang nyawa pun Allah bagi pinjam jugak untuknya  . . .
so lepasni hargai apa yang anda ada,
apa yang anda pinjam, kerana semua tu tak kekal ...
yang pasti kawal lah perasaan anda itu
jika anda seorang insan yang makin sedar diri . . .




Comments