bencinya shopping kalau...

assalammualaikum
salam satu malaysia
thanks untuk readers yg bukan muslim yg sudi singgah ke blog maqnie ini
dan juga tak lupa pada readers muslim jugak . . .

banyak nak fikir  kejap lagi ni !

anda suka shopping ? yes ! siapa tak suka kan ,lagi-lagi kalau awal bulan ,masa tu duit di beg dompet sudah padu ,padat dan mampat ! hehe *naluri orang perempuan memang gini . . haishh

bila sebut pasal shopping , ada pekara yg maqnie tak berapa gemar memandangnya !kadang-kadang maqnie rasa macam nak pulang aje kerumah  kalau terlihat suasana itu . apakah agaknya ?

jap..tengah ingatkannya ni...


~ suami yg bermuka ketat , memandang isteri yg sedang memilih barang keperluan sambil mendukung anak kecil ! please lah encik suami , kalau rasa anak itu augerah biarlah anda saja yg memegang anak sedang kan isteri anda itu biarkan lah memilih barang ! dan jika anak anda tidak merasa selesa dengan anda , kenapa tidak anda sahaja yg memilih barangan tersebut ? aduhhai tak sanggup maq melihatnya .

eh..ni muka perempuan yg ketat kan..

~ kanak-kanak yg bermain ,kehulu kehilir ,belari seperti di taman permainan ,sedangkan orang tuanya sibuk memilih pakaian  atau keperluan lelain . .wahai ibubapa yg cuai, bagaimana jika anak anda terlanggar barangan yg di susun di pasaraya tu ? tidakkah membebankan anda saja nanti ? atau bayangkan jika anak anda tiba -tiba menghilang dan mengikut 'emak dan ayah barunya' ? masa tu baru nak menangis kah ? ohh ...

senyum lagi baik kot...

~ pasangan yg bertengkar pasal memilih barangan keperluan ! paling sakit hati bila si encik suami tiba-tiba keluar meninggalkan isteri dan sale girl didalam kedai macam tu je ! nak beli ke tak bukan dia nak cakap pun hurm... takde sopan langsung kan ...
hurm.. ada je yg tak kena tu


~ bila tengok orang dah ramai beratus nak bayar, lepastu budak yg bertugas di casher tu pulak budak baru ,dah lah orang ramai berbelanja, barangan pulak tu mestilah banyak, mesin pengesan bakut pulak meragam ! haish.. sabar je lah ! nak menangis pun ada masa tu, agaknya menunggu itu satu keperluan di masa tu ,so sabar antara ikhlas atau tidak je masa tu hehehe..

nak hiburukan hati je ni heee


kenapa maq membebel begini ? sebab ni semua pengalaman maq sendiri  ... dan anda bagaimana ? mesti menarik kan ? share lah dengan maq  ...
share boleh....gossip jangan ...


Comments

ezyra daniel said…
tapi sye paling tak suka kalau nak keluar shopping dgn kawan yg sememangnye jenis tak boleh berjalan lama pastu tgh dok bshopping leh plak nak gdo gan bf dlm phone,muka nak ketat je lps tu..eee benci gila !
maqnie nurseri said…
ezyra...org mcm tu lain kali jgn diajak pegi shopping tau..mood dia boleh meruntuhkan mood shopping kita yg sedang membara .. hurm..

Popular posts from this blog

Kisah barang kemas

Cara geledah blog maq

Kau lah bidadari ,kau lah srikandi