11.1.14

dugaan kecil


Assalammualaikum  readers,

Girl :)
minggu ni maq diduga dengan perbagai dugaan kecil dari Allah , namun maq redha sebab katanya Allah menduga pada hamba  yg DIA sayang ..betul kan ? so jangan jeles ok . . hehehe

anda mungkin ada baca entri pasal simanja maqnie yg demam terkejut tu ,( tengok  older post ) kalau anda nak tau ,selepas aida di jangkiti demam ,my mr Castelo pulak ambil part . 2 hari dia tak ke tempat kerja sebab badannya sakit-sakit , sangka maq janganlah denggi punya angkara ..nauzubillahhiminzaliq~

tak lama kemudian ,anak maq yg nombor dua pulak mengadu tak sedap badan , makanya dia pun pergi ke klinik dan memang sah dia demam jugak .dan bukan sahaja dia dapat cuti sakit selama sehari ,malahan dia memang tak berdaya untuk bangun kesekolah pada hari keduanya sebab seluruh badanya sakit-sakit , sehinggalah dia aktif semula pada hari ini 11.1.2014..alhamdulillah ,walaupun tinggal batuk dan selsema nya yg masih ada tu .

kemudian disusuli olen anak asuhan maq iaitu si Auf dan Cik Putih . paling menduga lagi , maq pun turut serta menyaingi mereka . hampir tiga hari panas badan maq on off . namun maq tak pergi pun ke klinik sebab stock ubat sangat banyak dirumah ini  . .  ni di sebabkan terlalu ramai pesakit hehehe lagipun maq dah pandai bajet seh ... *amboi cakap orang singapore pulak seh. .. hehehe

bagaimana pun alhamdulillah , setiap penyakit mesti ada penawarnya  dan sekarang ni semuanya beransur sembuh ,walaupun demam kali ini amat berlainan sekali kesakitanya , namun maq dan semua pesakit redha  , jika benar sakit itu penghapus dosa-dosa kecil ,mohon terhapuslah sedikit dosa-dosa kecil kami hendaknya ye ...amiiinn ya Robbal alamin ...


No comments: