29.3.14

membebel kejap


Assalammualaikum  .

lama sungguh maq tak membebel diblog rasanya kan . mungkin disebabkan tugas dan aktiviti yang makin bertambah  . lagi-lagi musim anak-anak asuhan ditimpa demam dan selsema ,memanglah tak sempat nak membebel diblog . cukuplah membebel dirumah je hehe

banyak sungguh kan peristiwa berlaku dinegara kita sejak kebelakangan ini . namun nak buat macam mana kalau itu  adalah takdir yg telah pun ditetapkan oleh Pencipta kita . sebagai hamba kita cuma mampu berserah , bersabar dan terus berdoa  agar apa yg kita inginkan menjadi kenyataan dan yg tidak kita inginkan mintalah dijauhkan   . .

pada maq ,berat mata memandang , berat lagi bahu yg memikul  ,macam  hati maq buat masa sekarang ini yang belum lagi pulih disebabkan salah sangka  seseorang hamba Allah terhadap maq dan tugas maq . namun maq redha sebab pada maq kalau yg itu yg ditakdirkan ,maka yg itu lah yg maq akan berdepan . .  marah atau melatah itu bukan maq , berdiam lebih baik  . pada maq tiap perkataan yg dikeluarkan itu melambang kematangan usia seseorang  take it easy ....cewah hehehe

No comments: