membebel kejap


Assalammualaikum  .

lama sungguh maq tak membebel diblog rasanya kan . mungkin disebabkan tugas dan aktiviti yang makin bertambah  . lagi-lagi musim anak-anak asuhan ditimpa demam dan selsema ,memanglah tak sempat nak membebel diblog . cukuplah membebel dirumah je hehe

banyak sungguh kan peristiwa berlaku dinegara kita sejak kebelakangan ini . namun nak buat macam mana kalau itu  adalah takdir yg telah pun ditetapkan oleh Pencipta kita . sebagai hamba kita cuma mampu berserah , bersabar dan terus berdoa  agar apa yg kita inginkan menjadi kenyataan dan yg tidak kita inginkan mintalah dijauhkan   . .

pada maq ,berat mata memandang , berat lagi bahu yg memikul  ,macam  hati maq buat masa sekarang ini yang belum lagi pulih disebabkan salah sangka  seseorang hamba Allah terhadap maq dan tugas maq . namun maq redha sebab pada maq kalau yg itu yg ditakdirkan ,maka yg itu lah yg maq akan berdepan . .  marah atau melatah itu bukan maq , berdiam lebih baik  . pada maq tiap perkataan yg dikeluarkan itu melambang kematangan usia seseorang  take it easy ....cewah hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Kisah barang kemas

Cara geledah blog maq

Kau lah bidadari ,kau lah srikandi