14.5.14

angin satu badan

Assalammualaikum !

sementara suami menuntun rancangan kilauan emas tu, dapat la maq membebel lagi diblog ni huhhuu . kali ni nak share tentang apa yang maq dah jumpa dalam beberapa hari  maq online ni . tak salahkan berkongsi pada benda yang baik, kot -kot satu hari benda tu boleh kita guna..siapa tau kan ?

badan anda banyak angin?? kalau ye kasi angguk itu kapla ! hahaha


apa puncanya ? ada orang kata angin dalam badan disebabkan kita banyak toksid ! apa itu toksid  ? ala bahan bahan yang merbahaya yang kita dah telan masuk perut kita kemudian ia  masuk dalam darah daging kita pula . ni pahaman maq jek ,pahaman anda mungkin lain tentang toksid tu kan hehe.


tanda banyak angin ?kalau orang urut kita dia akan keluarkan angin sendawa....erkkk...erkkk... aaaa macam tu lah  . selalu rasa sebu dalam perut kalau silap  makan.

pernah alami ? pernah !! orang yang mengalami nya tu maqnie lah .kalau anda semua nak tahu ,orang mengurut dimesin urut di shopping kompleks tu pun kalau maq nampak ,maq pun boleh erkkk...erkk..disepanjang jalan hahaha jahanam aku sendawa memanjang waktu shopping  tu ... grrr....

nak elak banyak angin dalam badan ?
kata ustaz antara cara untuk mengelakkan banyak angin dalam badan , JANGAN makan sayur-sayuran yang berbulu halus seperti sayur bendir ( lady finger ) ,segala spisis terung seperti terung asam ke ,terung bulat ke,terung kan ada bulu halus pada tangkainya tu kan , buah ada tak berbulu halus ek ? hurmmm ....entah .....

heyyy maq serious la , macam pernah nampak buah yang ada bulu halus tu ...eleh  ada laa... buah kiwi kan ?  hahaha  *fikir lain la tu haishh


#maqnie ~ MAQNIE ni jangan kata dalam badan banyak angin ,kepala pun kepala angin ( jujur okeh)

No comments: