hilangkan bengkak

Assalammualaikum .

Saat senja nan merah kian mewarnai petang , sambil tunggu mama kiki pulang dari kerja . maq masih berkesempatan untuk membebel .

Petang ni maq nak kongsi satu lagi amalan perubatan yang maq jumpa masa online .iaitu cara untuk hilangkan sakit akibat bengkak dalaman .contohnya bisul .

Apa petuanya ? Jom !

Cari sarang angkut-angkut yang terdapat disiling-siling rumah lama . lagi bagus kalau dari siling rumah anda . eh ! Tau ke apa tu sarang angkut2 ? Sejenis haiwan terbang .spisis serangga . membuat sarang menggunakan lumpur halus dari dalam tanah yang paling special !

SubhanaAllah .. Ni diluar bidang kita , ini kuasa Allah ~

Bila dah jumpa sarang angkut - angkut tu sila cari pula pokok semalu . tau pokok semalu ?? Bila disentuh dia akan menguncup malu gitu . kalau lagi nak banyak info pergi search google ye . apa kah pokok semalu ? Bagaimana rupanya?

Aaa .. Bila dah dapat 2 bahan ni tumbuk didalam lesung yg bersih . kemudian berselawatlah ketika menumbuk tu . bila dah hancur masukan sedikit air zam-zam buat adunan seperti mask .

Dan bersama selawat lagi sapu ditempat yang sakit .ia akan menyejukkan dan meredakan . insyaallah ..

Maq belum cuba tapi tips ni maq dapat dari page pengamal perubatan darusifa' . ala maq lupa pulak apa nama ustaz nya la.yang maq ingat huruf awalnya S .. #capital S .. Hehhee


Comments

Anonymous said…
saya da penah cuba, mak saya buatkan masa tongsil saya bengkak. memang sejuk dan nyama je rasa. selesa.

Popular posts from this blog

Kisah barang kemas

Cara geledah blog maq

Kau lah bidadari ,kau lah srikandi