17.7.14

sakit pinggang ?

Assalammualaikum ..

kalau semalam  ( khamis ) maq update post pasal tersedak pada bayi , kali ni maq nak share satu lagi tips pelik yang maq selalu amalkan  . iaitu  anda mungkin pernah mengalami sakit pinggang ? yelah mungkin disebabkan  terlalu lama berdiri ,atau mungkin terlalu banyak berjalan  .





apa yang maq selalu amalkan apabila salah sorang ahli keluarga maq alami sakit pinggang . perkara yang pertama maq target ialah urut betis dia . urut dari bawah ke atas . urut perlahan-lahan .lagi elok menggunakan minyak kelapa  biar licin dan kalau pesakit itu lelaki pastinya bulu kaki dia tidak rasa perit  ( jika takde minyak bulu kaki akan melekat ditapak  tangan ) semua minyak urut boleh digunakan kecuali minyak petrol , minyak pelincir atau pun minyak rambut!

pelikkan yang sakitnya pinggang tapi yang diurut pulak betisnya hehehe ..

kalau betul lah cara urutan dengan level kesakitannya , pasti orang yang sakit pinggang tu akan meraung kesakitan . nak tahu sakitnya macamana ?  ahha ...cuba la suruh siapa-siapa urut betis anda ! pasti hebat jeritannya hehehe .

#maqnie ~ selamat mencuba !

No comments: