selamat hari raya

Assalammualaikum

esok sabtu ! lusa ahad ! tulat ...? tulat katanya raya dah .... horeyyy !!

ahha tulah kanak-kanak , asik menghitung tibanya shawal ! mereka tak tahu bagaimana mak bapak dia sibuk nak membuat persiapan untuk raya  . kena kerja tunggang langgang . bertungkus lumus cari duit pagi dan petang . mengira setiap sen yang masuk dan mencongak tiap sen yang akan dikeluarkan .  dan katanya itulah tanggung jawab ! ye memang itulah tanggung jawab orang tuanya  untuk anak-anaknya .

yang sebenarnya antara anak-anak dan mak bapak ,mak bapak lah yang paling excited nak sambut raya  . serious maq cakap . kalau ada sesuatu yang dimahu ,mesti dia akan cakap nanti raya nak buat ni . ini untuk raya , kalau raya boleh pakai , raya baru best pakai ni ...eh ! macam-macam lah yang special tu semuanya untuk raya ! kalau boleh semua nak baru ! kalau boleh semua nak ganti ! kalau boleh semua nak lebih cantik dari orang lain ! kalau boleh la kan .. tapi tak pernah  nak boleh pun hehehe

ok ....untuk sambut raya ..kalau tak boleh ,tak perlulah bersusah payah nak adakannya ye. semua tu  tak penting mana pun . cukuplah secara sederhana . kunjung mengunjung yang berhampiran .kalau rezki panjang boleh la berkunjungan yang jauh sikit  .

ya...pesan maq ,untuk raya ,tak perlu lah berhabis-habisan ya,semampu yang anda mampu sudah lah  . dapatkan kemuliaan dihari raya bukan dapatkan beban pulak nanti .



selamat hari raya dari maqnie dan keluarga ,
jika ada salah dan silap ,
maaf zahir dan batin
mohon budi bicara yang keterlaluan itu minta diampunkan 
salam hari raya aidil fitri buat semua pembaca budiman  ...


Comments

budak said…
Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin :)
annies MAN said…
terima kasih ye ..utk awk jugak slmt bergembire dhari raya :)