sudah jatuh ditimpa tanggaAssalammualaikum
simpati sangat-sangat dengan  nasib keluarga mangsa MH17 ..itu yang mampu maq ucapkan .sudah jatuh ditimpa tangga . hurm...moga mereka lebih tabah mengharunginya . mohon padaMU ya Allah ... bantulah keluarga mangsa ini .permudahkan semua urusan ....aminnBarangan Mangsa Nahas MH17 Dicuri Penduduk Tempatan !!
Barangan peribadi milik mangsa pesawat penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH17 dilaporkan telah dicuri oleh sebilangan penduduk tempatan yang telah menceroboh kawasan nahas tersebut yang terletak di Donestk, timur Ukraine.
Menurut USA Today, pihak berkuasa tidak dapat memberikan jumlah sebenar barangan yang dicuri, tetapi menyifatkan perbuatan tidak bertanggungjawab tersebut boleh menganggu kelancaran proses penyiasatan nahas yang mengorbankan 298 nyawa pada Khamis lalu.
Pencuri mengambil kesempatan mencuri barang peribadi mangsa daripada beg-beg yang telah dikumpulkan oleh pihak penyiasat sejak semalam.
Menurut seorang ahli politik Ukraine, pelbagai barangan berharga yang dicuri adalah seperti wang tunai, barang kemas dan kad kredit mangsa.
“Permintaan saya kepada waris mangsa untuk membekukan kad kredit mereka, supaya mereka tidak akan kehilangan aset kepada pengganas,” kata Anton Gerashchenko, penasihat kepada kerajaan Kiev kepada Agensi, Sabtu.
kdt: mynewshubComments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Susu sejat ganti santan kelapa

Petua elak pukau dulu dan kini