anugerah shawal bukan selalu

Assalammualaikum

Bulan shawal masih terasa . walaupun dah hampir masuk minggu yang terakhir  untuk kita menikmatinya .




Bila suami bekerja shif malam , pastinya siang adalah waktu tidur beliau .dan maq serta anak anak tidak dapat pergi kemana mana open house atau pun berraya .sedih ...

Kata suami  :

Amboii puasa tak cukup , beraya nak full pulak eah?

Hahaha terkena pulak maq kali ni . tapi kenyataan tau , maq belum pergi kerumah rumah keluarga di Johor Baharu lagi tu ! Mereka semua dah datang kerumah maq pada minggu pertama hari raya tempohari .


Hari raya pulak kena pada musim exam buat anak anak maq yang bersekolah , tu antara sebab maq hanya duduk dirumah dan tidak keluar berraya .

Kata cik peah oii : cukup la raya dua minggu jek, lebih lebih kang orang cakap  pergi beraya tak beragak cik anni oii Kihkihkih ...


cik peah seboooook jeeekk...huh !!

Comments