dia sudah besar

Assalammualaikum

ingat lagi baby yang maq asuh  yang maq bagi nama dia  cik putih tu ?
ye dia dah besar sekarang ni , pejam celik pejam celik akhir tahun ni dia dah 2 tahun  . cepatnya masa berjalan .

sejak 'dapat kaki'  cik putih dah reti buat macam-macam  kerja dalam rumah maq ini . selain  mengemas ,dia jugak selalu tolong maq buat kerja lain dalam rumah ni  .

semalam baru je sedar dari tidur ,dia boleh pulak panggil suami maq . katanya ..atok ...atok !! ( yang bermaksud datuk )

hah?? terkejut semua orang  .lagi-lagi suami  maq .  sebabnya dalam rumah ni , semua anak asuhan panggil suami maq dengan panggilan 'ayah man'  . huh ! nasib dia belum tahu nak panggil maq dengan panggilan nek ...nek !! ( bermaksud nenek ) . hehehe

dan rupanya bila maq update kisah dia di laman muka buku , mak long cik putih cakap ,datuk dia pulak cik putih panggil 'abang' ... hahahaha  gasak le~

jom tengok telatah dia dirumah maq ..


wajah terbaru cik putih


menyanyi  aktiviti kegemaran


bila letih minum dengan kekawan la best !
pantang jumpa penyapu ! berkilat lantai maq dia kasi sapu
cuba tengok lantai tu macam ada air kan?
haaa tu cik putih la kasi lap lantai tu sampai berkilat camtu
hahaha tak  nak caya sudah

Comments

Popular posts from this blog

Kisah barang kemas

Cara geledah blog maq

Kau lah bidadari ,kau lah srikandi