13.8.14

itu dia blogger

Assalammualaikum ..

Maq baru lepas baca post Ben Ashari  tentang beliau pergi melancung ke Paris .Haish ..bertuahlah badan kan tak semua orang dapat peluang  macam tu . lagi-lagi seorang blogger je kerjayanya  . rezeki tu   ...

tapi tulah jauh jalan ,jauh jugak wang nya melayang ,takpe rezki akan bertambah bila kita berkerja untuk keluarga dan masyarakat  . sebagai blogger yang tugasnya sebagai  promoter untuk sesuatu tempat dan  sesuatu produk pastinya memang memerlukan kekuatan mental dan fizikal yang tinggi !

untung jadi blogger lelaki berbanding perempuan . lagi-lagi perempuan tua ( macam maq )  langsung tidak beruntung ,nuffnung pun malas nak toleh kita ,  kenapa ye ? apa tidaknya ,update blog just bila free ,dah la tu asik membebel jek kerjanya 'pot pet pot pet je'  hahaha .

masa maq balik kampung raya tempohari ,keluarga maq ramai yang usik maq .bila maq bercakap je nanti mereka kata ' bila maqnie membebel ' aduh ..hahaha tapi memang ye pun ,maq kalau dah membebel kelaut larinya  !

namun begitu ada juga yang cakap ,bila maq buat entri pasal anak-anak ,suami ,hati dan perasaan seorang perempuan ,mereka terasa sikit 'touching' sebabnya macam kena je dengan situasi mereka  . hurm.. ye maq paham perasaan seorang perempuan yang dipanggil ibu . kita serupa ! ahh sayu pulakkk ni ...

bila ditanya siapa kah blogger ? maq jawab dengan pendapat  maq sendiri lah ye :

pada maq seorang insan yang sanggup berkongsi apa sahaja  yang dia tahu tentang dirinya ,masyarakatnya ,tentang keluarganya ,negaranya ,alam sekelilingnya ! dia sanggup berkongsi walaupun tak semua orang suka tentang post nya tu . blogger jujur bila berbicara , dia tak kesah kritikan orang lain walaupun kadang kala hatinya tersentuh .  padanya pedulikkan kata orang yang penting dia dah luahkan apa yang dia rasa .

anda rasa adakah manusia sejujur blogger ? dan sesungguhnya jika anda nak tahu lah kan . ..... upah nuffnang maq baru rm 2.00 hahaha ...maq ok je ,janji maq dapat lepaskan perasaan dalam blog peribadi maq ini . yes ! rm 2.00 rupanya !? haha




No comments: