Aku seorang blogger




Assalammualaikum

Maq menyahut cabaran nampak .. segmen kedua mari dah ... tengok je header semua blogger and reader tahu dah kan . ye kalini  berkisahkan aku seorang blogger #pehdasyat.


Pada maq Peranan sebagai seorang blogger ni memang hebat ! Kalau orang lain cuma reti cakap cakap  belakang ,tapi tidak bagi seorang blogger . Mereka dengan jujur ,rela berdepan dengan berbagai risiko bila dia mengupdate apa yang dia anggap betul atau tidak dimata dia . takke hebat tu ! lurus ! telus ! blogger berani ! sehinggakan nak perli pun kena jujur kadang kadang ! ye sangat ok...aaa nilah baru ' rare' *ayat orang muda zaman ni . peranan nya  ringkas je sebagai penyampai maklumat , berkongsi pendapat  dan  memberi pandangan ,dan semuanya ini untuk masyarakat . simple je kan?


Kalau tanya pasal back up plan maq memang masih jauh sebab maq gunakan blog sebagai luahan isihati maq dengan anak anak dan masyarakat . Mungkin tak ramai yang perihatin blog macam ni . tapi takpe bila dah meluahkan maq akan rasa lega dalam jiwa  hehe ....Tapi kalau dapat lah kan ,maq memang nak menjana pendapatan melalui blog maq ni . Nak menaikkan  taraf nya . Dari blog seorang baby sitter yg kuat  membebel ke blog  hebat mengenai penjagan kanak kanak dan bayi ! Waw tinggi kan  harapanku ini ~ insya Allah kalau Allah izinkan ... hmm bukan mudah sebenarnya ketaraf tu kalau maq tak rajin berusaha .


Sebagai rakan kepada rakan blogger yg lain harapan maq dunia blogging kat Malaysia ni akan berkembang maju dengan sihat . Kita kongsikan semua yang kita ada ,yang kita tahu ,kita war war kan khabar berita yang berfaedah ,yang bermanafaat buat semua . Supaya jarak tidak lagi menjadi penghalang buat kita blogger blogger diMalaysia ni khasnya dan buat rakyat Malaysia amnya  .

#goodluckbloggerMalaysia
#kelabbloggerbenashaari




Comments

Rosmiza Ali said…
Assalamualaikum Maq.. Salam kenal! ^_^
Datang melawat dari segmen sama.. Hehe..
Takpe.. Impian & cita2 tu kena ada.. Biar tinggi melangit sekalipun.. Teruskan menanam impian.. In Shaa Allah, jika kita yakin, kita akan berjaya capai impian & cita2 kita tu.. Trust me.. =)
Btw, done follow sini.. Jemput singgah ke blog saya juga kalau sudi.. ^_~
SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !
annies MAN said…
Hai Miza ... Waalaikumusalam..trima kasih utk kata smangat ni..in sya allah..amiiin..
Terimakasih jgk utk sudi dtg..follow dan komen nya itu ..ok..skrg jgk maq pergi blog miza..:) ..hehee
ros_reeza said…
Ros singgah sini dari segmen yang sama :) done follow #75
http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html
Amie said…
Assalamualaikum Maq, memang benar... peranan blogger tu, sebab apa yang ditulis & dikongsi blogger mencerminkan diri dan peribadinya. Salam kenal dari segmen ben ashaari.

Popular posts from this blog

Kisah barang kemas

Cara geledah blog maq

Kau lah bidadari ,kau lah srikandi