Aku seorang blogger




Assalammualaikum

Maq menyahut cabaran nampak .. segmen kedua mari dah ... tengok je header semua blogger and reader tahu dah kan . ye kalini  berkisahkan aku seorang blogger #pehdasyat.


Pada maq Peranan sebagai seorang blogger ni memang hebat ! Kalau orang lain cuma reti cakap cakap  belakang ,tapi tidak bagi seorang blogger . Mereka dengan jujur ,rela berdepan dengan berbagai risiko bila dia mengupdate apa yang dia anggap betul atau tidak dimata dia . takke hebat tu ! lurus ! telus ! blogger berani ! sehinggakan nak perli pun kena jujur kadang kadang ! ye sangat ok...aaa nilah baru ' rare' *ayat orang muda zaman ni . peranan nya  ringkas je sebagai penyampai maklumat , berkongsi pendapat  dan  memberi pandangan ,dan semuanya ini untuk masyarakat . simple je kan?


Kalau tanya pasal back up plan maq memang masih jauh sebab maq gunakan blog sebagai luahan isihati maq dengan anak anak dan masyarakat . Mungkin tak ramai yang perihatin blog macam ni . tapi takpe bila dah meluahkan maq akan rasa lega dalam jiwa  hehe ....Tapi kalau dapat lah kan ,maq memang nak menjana pendapatan melalui blog maq ni . Nak menaikkan  taraf nya . Dari blog seorang baby sitter yg kuat  membebel ke blog  hebat mengenai penjagan kanak kanak dan bayi ! Waw tinggi kan  harapanku ini ~ insya Allah kalau Allah izinkan ... hmm bukan mudah sebenarnya ketaraf tu kalau maq tak rajin berusaha .


Sebagai rakan kepada rakan blogger yg lain harapan maq dunia blogging kat Malaysia ni akan berkembang maju dengan sihat . Kita kongsikan semua yang kita ada ,yang kita tahu ,kita war war kan khabar berita yang berfaedah ,yang bermanafaat buat semua . Supaya jarak tidak lagi menjadi penghalang buat kita blogger blogger diMalaysia ni khasnya dan buat rakyat Malaysia amnya  .

#goodluckbloggerMalaysia
#kelabbloggerbenashaari




Comments

Rosmiza Ali said…
Assalamualaikum Maq.. Salam kenal! ^_^
Datang melawat dari segmen sama.. Hehe..
Takpe.. Impian & cita2 tu kena ada.. Biar tinggi melangit sekalipun.. Teruskan menanam impian.. In Shaa Allah, jika kita yakin, kita akan berjaya capai impian & cita2 kita tu.. Trust me.. =)
Btw, done follow sini.. Jemput singgah ke blog saya juga kalau sudi.. ^_~
SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !
annies MAN said…
Hai Miza ... Waalaikumusalam..trima kasih utk kata smangat ni..in sya allah..amiiin..
Terimakasih jgk utk sudi dtg..follow dan komen nya itu ..ok..skrg jgk maq pergi blog miza..:) ..hehee
ros_reeza said…
Ros singgah sini dari segmen yang sama :) done follow #75
http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html
Amie said…
Assalamualaikum Maq, memang benar... peranan blogger tu, sebab apa yang ditulis & dikongsi blogger mencerminkan diri dan peribadinya. Salam kenal dari segmen ben ashaari.

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Susu sejat ganti santan kelapa

Bapa tiri dan anak perempuan tiri