motivasi diri

Assalammualaikum

ingat tak tempuhari maq ada share kisah tempat ambil mood di Batu Pahat ? ala post yang bertajuk : cari mood di Pantai Minyak Beku  ingat tak ? kalau tak ingat cubalah masuk link maq bagi tu . dan  maq ada  janji akan kongsikan apakah maq jumpa mood maq disitu? kan ? haaa  mari maq cerita jap ye ..

bila maq perhatikan gelagat pemancing pemancing di tepian pantai tersebut . dari situ maq dah dapat memotivasikan diri maq ! bagaimana ?  cuba tenguk gambar ni ...

dengan struktur batu batan yg agak merbahaya . mereka tetap berdiri disitu dengan sabar dan tenang . menanti umpan dimakan ikan. berpanasan, berpeluh peluh ,basah air masinakibat dipukul ombak nakal , letih berdiri mereka duduk ,letih duduk mereka beralih tempat duduk ,namun untuk meninggalkan joran tidak sesekali ! kesabaran itu sangat maq kagum! walaupun usaha mereka belum pun menjanjikan dapatnya ikan ,mereka tetap sabar disitu .

ye ..sebagai pengajarannya kepada maq sendiri . jika kita ada rasa tanggungjawab pada apa tujuan dan cita cita kita . dan kita diduga dengan berbagai dugaan ,JANGAN pernah berputus asa ! yakin kan diri ! jika Allah izinkan maka akan  tercapailah semua yg kita idamkan itu . dan itulah namanya rezeki. dan setelah puas berusaha dan hasilnya gagal ,maka jangan lah mengeluh kerana kita telah pun berusaha bersungguh sungguh kan ? dan kita jugak kena yakin ini bukan rezeki kita ,itu hak Allah untuk memberi , dan kita kena redha sepenuh hati .

dan petang itu ,maq pulang dengan satu tekad yg satu ! bahawa semua yang maq usahakan selama ini ,takkan pernah berhenti dan takkan ada istilah putus asa lagi dah lepas ni ! insyaAllah..


terima kasih untuk suami maq yang telah berjaya membawa mood maq pulang kepangkuan maq semula ..hehee lebiu ah~

bila mood sudah pulang, muka ada senyum
hehehe Alhamdulillah
selfie bersama gengselfie #etyizzaty

Comments