Selamat hari lahir abah

Assalammualaikum

minggu ni agak busy sikit ,entah kenapa rasa macam tu maq pun tak tahu tapi memang tak sempat nak berblogging ,blogwalking and asik bergobblog je keje ni ... hehe

semalam birthday abah .  tahun ni genap umur abah 73 tahun  !

alhamdulillah Allah lanjut kan usia abah . dengan kesihatan yg sangat memuaskan . abah dapat teman mak  berniaga . abah dapat tolong jaga cucu kesayangannya yg dua orang tu . abah dapat menghindarkan diri dari tabiat yg mana orang lelaki di Malaysia banggakan tu ! ye  abah BUKAN PEROKOK ! malahan bukan je abah tapi anak lelaki tunggal abah pun abah tidak galakkan merokok dan akhirnya 2 beranak ini bebas dari rokok ! syabas !

serious maq bangga sangat tentang ni ! bukan apa lah kan . dulu dulu orang cakap ,orang yg merokok ni cuma jaga badan biar tak gemuk ! tapi setakat ni abah tak pernah gemuk pun  . maintain je maq tenguk . malahan abah bebas dari sakit darah tinggi ,jantung abah sihat jugak dan kencing manis pun bukan milik abah  ! syukur ya Allah untuk semua itu !

apa yg maq harapkan Allah lanjutkan lagi usia abah dengan kesihatan yg memuaskan supaya abah makin mudah membuat amal ibadah nya dihari tua nya yg mendatang !

abah lahir 15 -10-1941 ketika itu penjajah Jepun aktif menyerang Malaya ! dan sekarang umur abah 73 tahun dan maq rasa seperti tenaga abah melakukan tugasan harian sama seperti maq kecil dulu . dan tahun ini sama seperti ramadhan yg lepas lepas ,abah sentiasa dapat berpuasa cukup sebulan walaupun waktu itu abah kena melakukan kerja yg berterusan  seharian tu !

apa yg maq bangga lagi tentang abah  ... beliau tidak pernah meninggikan suara kepada sesiapa pun termasuk kami anak-anaknya dan  isterinya ( ibu maqnie ) . apa lagi memukul kami ,langsung tidak pernah !jentik pun tak pernah ! paling istemewa nada suara abah sentiasa cool  dan abah lebih banyak senyum dari bercakap . fikiran abah sentiasa positif dan sensitif . ini diakui oleh suami maq  My Mr Castello ( bukan nama sebenar ) . katanya abah memang cool tapi bukan pendiam  ,abah peramah orangnya cuma dia tidak suka  berkata-kata pada perkara yg tidak berfaedah  .

dulu ketika maq umur 7-8 tahun la gitu , kalau abah mengaji al ~ Quran ,maq selalu menangis sebab suara abah memang sedap hehe  ( maqnie kan hati pink jiwa tisu )

'' 15-10-2014 SELAMAT HARI LAHIR ABAH'' semoga Allah berkati pada tiap amalan dan amal jariah abah sepanjang hayat ini dan diberi perlindungan dengan sebaik baik perlindungan olehNya. aamiinnnn ....


abah  bersama anak perempuan sulungnya

Comments