Orang Tua

Assalammualaikum

Ahad datang lagi menjengah kita . dan kini kita dah masuk pada minggu kedua bulan februari 2015 ! Cepatnya masa berjalan .

Sebagai seorang ibu yg masanya banyak dihabiskan dengan urusan rumah tangga , maq kini makin terasa segalanya telah jauh meninggalkan maq . maksud segalanya pada maq ialah kenangan .

antara kenangan paling sukar maq lupakan ialah bagaimana untuk melahirkan seorang zuriat . berhempas pulas kudrat yang ada . hurm mungkin saja ada yg cakap ...

" semua orang yg mengandung  pernah melahirkan bukan maqnie sorang , k "

Ok lah maq akur tiap orang yg mengandung pasti akan mengalami proses melahirkan tapi apa yg anda rasa bila kenangan melahirkan yg hampir meragut nyawa sendiri tu dibalas dengan sesuatu yg merobek jiwa akhirnya .


Hampir saja menangis setiap hari bila anak yg sudah besar , sudah bijak , sudah punya pekerjaan sendiri dan wang pendapatannya sendiri sudah mula tidak mengendahkan perasaan malu ibubapanya kepada Tuhan dan jiran tetangga .


Ketahuilah duhai anak , setiap kali kalian keluar dengan bukan muhram kamu , ibubapa kamu juga menanggung azab dosa akannya . dan sebagai manusia biasa kami ( kedua orang tua mu ) sudah terlalu banyak melakukan dosa . jangan pula kalian tambah lagi dengan dosa dosa perbuatan kalian itu .

Duhai anak , jangan biarkan ibubapa kamu bersedih lagi , kerana kamu tak tahu bila dia akan pergi untuk selamanya meninggalkanmu .Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Susu sejat ganti santan kelapa

Bapa tiri dan anak perempuan tiri