Bila maq ber whatsapp dengan anak anak

Assalammualaikum

Bila anak anak dah besar panjang , maq  dah mula paham ,apa cara yg nak dekati mereka . Maq dan anak anak perempuan maq  , memang dah tak macam ibu dan anak , tapi kami ni umpama kawan karib (close friend) sebab pada maq , itu je cara yg buat mereka sentiasa ingat maq untuk tiap apa juga hal yg mereka lakukan . Kalau maq sertakan beberapa bukti dibawah ni , mungkin anda terkejut ,kerana ianya adalah perbualan maq dengan anak anak maq diwhatsapp . Jangan pulak anda tiru kalau ianya nampak macam tak elok atau kurang ajar . Tapi inilah gaya maq berinteraksi dengan mereka , dan mereka pun nampaknya  ' merelakannya ' .




Atas tu texts dari anak maq yg sulung , tengok je ayat dia yg last , adake patut dia tanya maq lagu selimut tetangga ??? Lagu selimut putih pembalut badan pun maq tak berapa nak hafal .






Nahh ...ni texting dengan anak yg nombor 2 , tengok je apa yg dia nak ? Padahal dia tau maq dia bukan ada lesen memandu , tapi tetap ajak 'dating ' . Dan budak yg tak makan pujuk ibunya, memang akan tidak dilayanlah akhirnya .

Ok , ni cara maq didik anak , harap sangat jangan ikut kalau rasa sangat melampau ,tapi jujur maq cakap , remaja zaman sekarang memang perlu didekati dan jangan terlalu straight kerana nanti dia lupa mana satu keluarganya yg perlu dia tuju bila dia ada masalah .

Berdoalah kebaikan untuk ahli keluarga kita , amiin .

Comments

Popular posts from this blog

Kisah barang kemas

Cara geledah blog maq

Kau lah bidadari ,kau lah srikandi