8.8.2015 -Majlis Pertunangan Farah


Assalammualaikum

Nampaknya orang tua tua ni kalau berblog memang tak punya semangat blogger yang padu lah .apatak nya macam maQ je ,kejap post entri , kejap sunyi sepi je blog . Haish berkulat blog ni tak dipolish kan.


Sebenarnya lepas masuk minggu ke dua bulan shawal , maQ dah mula sibuk atas urusan persiapan majlis pertunangan anak sulung maQ ( Farahin  Izzati ) yang  telah pun berlangsung pada 8.8.2015  lalu .

Plan awal ,majlis tu hanyalah sebuah majlis kecil kecil  sahaja sebab tunang je pun ,bukannya majlis nikah . Tapi disebabkan maQ punya ahli keluarga terdekat yg memang rapat dan ramai . Yang terdekat pun dah nampak meriah sangat pada haritu. Alhamdulillah.. Masing masing datang bersama sumbangan yg pelbagai bentuk ,termasuk lah :

Sumbangan makanan yg berbagai jenis
Sumbangan khidmat mak andam
Sumbangan berupa wang ringgit
Sumbangan kudrat tenaga dan idea


Allah huakbar ,murah rezki dari Mu ya Allah . Kau murahkan juga rezki saudara maraku yg pemurah pemurah itu . Amin ya robbal alamin .

Majlis yg berjalan lancar bermula dengan pembuka kata oleh ketua wakil dari pihak lelaki dan diakhiri dengan bacaan doa selamat oleh biras maQ yg sudi membacakan  doanya .

Terima kasih kepada semua yg sudi hadir dan terima kasih atas tiap sumbangan dari semua . Sama sama kita mohon ikatan pertunangan ini mendapat keredhaan Allah dan mohon majlis pernikahan akan menyusul sikit masa lagi dengan keizinanNya jua .insya allah,amiin.. Jom kita lihat antara kenangan majlis 8.8.2015 tersebut .











Semuga Allah kekalkan silaturahim kami ini  hingga ke pintu  syurga .. amiinn

Comments