MaQ dan twitter


Assalammualaikum

Sejak kebelakangan ni , maQ dah kerap melayari twitter . Kalau nak tahu itu twitter maQ yang ke 3. 2 sebelum ni sudah hilang kemana ntah sebab maQ lupa password . Maklum faktor usia .

Apa maQ dapat di twitter ?
Dari kacamata orang tua ni , twitter selain orang promote blog ,produk , mereka juga buat tempat lepaskan geram . Hehhe sebabnya di twitter tu anda nak taip apa pun taip jelah . Jangan melanggar undang undang negara sudahlah. Tak pasal nanti ada pegawai polis ketuk pintu rumah .

Apa yang maQ maksudkan lepas geram ?
Kebanyakkan  pengguna twitter ( anak muda ) meluahkan apa sahaja yang terbayang dari kotak minda dia . Kadang tu macam kurang ajar pun ye juga . Tapi tu timeline dia , jadinya kita cuma dapat baca dan diamkan je. Kalau rajin retweet atau di favorite.

Pesanan pada anak muda yang sering mengutuk orang atau dalam kata lain ' membahan orang ditwitter tu ' ingatlah :


Bila kita pertikaikan hal orang lain belum tentu kita ni lebih hebat dari dia .


Bila kita perlekehkan kemampuan orang lain , belum tentu kita mampu buat seperti dia.


Dan bila kata  sibuk nak perolok olokkan pasangan orang lain , belum tentu kita seorang pasangan yang sempurna.

Waallah hualam ..


Pesanan ini untuk diri sendiri asalnya ..

Comments