MaQ dan Vape


Assalammualaikum

Pagi pagi lagi group whats app family maQ dah riuh rendah .bila mana sepupu maQ update isu " vape " . Anda pasti sudah tau sangat apa itu vape kan?



Kalau sebelum ni rokok ,kemudian rokok seludup dan lepas tu shisha dan yg terkini ialah vape ! Semua itu berbeza tapi persamaannya ada , iaitu menghasilkan asap ! Hahha . Ye , cuma asap dan asap . Apakah yg terkandung dalam asap vape ?
Vitamin ?  Ubat kuat ? Dapat menguatkan daya ingatan ? Atau hanya saja saja yang memberi kesan sampingan ?


Apa yg maQ tahu , kata sepupu lelaki maQ ,semakin beliau ambil vape ,perutnya  semakin boroi . Hahha maQ cakap mungkin itulah dinamakan " kemajuan" .




Sebagai perempuan yg berusia 46 tahun ni , kalau orang lelaki yg ambil semua  barang barang seperti vape tu ,ianya  kelihatan masih " cool " . Mungkin dah biasa melihat lelaki jadi naga agaknya . Tapi bila lihat vape dan orang perempuan ,gadis gadis makin menjadi trendy sejak  kebelakangan ni , maQ nampak  agak tidak selesa . Pada maQ tak semua trendy kita kena ikut . Lagi lagi trend dah serupa asap naga


Kemunculan Dragon 3 !


Dengan harga yang agak mahal , dan dengan  kehidupan kita yang amat mudah diserang pelbagai jenis penyakit . Ada baik ,kita jaga kesihatan untuk kearah yang lebih baik lagi .


Selamatkan dunia dari pencemarah dan karbon monoksida yang nampak macam stylo tapi pada hakikatnya kelihatan sangat hodoh . Bayangkan kawasan sekitar tu ada bayi atau kanak kanak ,atau pun pesakit asma ,atau  warga  tua  . Tidakkah kita mendatangkan masalah pada orang lain demi keseronokkan diri kita ?


Oklah mungkin maQ tak ikut peredaran zaman tetapi maQ nak cakap , maQ sayang tubuh badan dan semua organ dalaman maQ . Sebab dalam jangka masa 5 tahun akan datang , kita tak tahu risiko pengambilan vape yang stylo sangat ni. Dan kesan sampingannya kepada bayi dan kanak kanak.


Kesihatan tidak dapat dibeli biar pun kita punya wang berjuta didalam akaun bank . Bank maQ ada rm2.6B tak ye? Hurmm dah lama tak kemas kini . Harap adalah tokey vape bagi derma . Amiin.. Aik..ada flavor terkini untuk peminat vape rupanya !!




Layan bersama ulam ulam pun sedap ni . Hehhe selamat mencuba !

Comments