12.8.15

MaQ diundang ke group remaja



Assalammualaikum

Kalau dah rajin tu beria bebeno nak menaip .hehhe lepas dia ,dia buat post ,dah macam takda orang lain lagi yang blogging gamaknya harini .. hahha maaf ye ,idea maQ dah mencurah curah ni . Dari maQ duduk bergossip ,ada baik layan blog dan kongsi pengalaman .




Lihat je gambar diatas tu. Itulah screen short dari group wechat. Rata rata semuanya  remaja yang berusia bawah 23 tahun. Entah kat  mana silapnya ,mereka yang tergolong daripada remaja kaki karoke , kaki dota , kaki sembang merapu dah menjemput maQ untuk join mereka . Kalau tak kuat jiwa , memang  letih melayan notification mereka yang sembang sampai beratus ratus ,kekadang cecah 1K dan lebih !



Mulanya maQ agak terkejut sebab maQ member paling otai dalam tu dan apakah  function ? Dan bila dari ke sehari  maQ ikuti perkembangan mereka . Ye.. merekalah remaja yang punya satu ikatan silaturahim  yang dipanggil " sahabat" dan rata rata dalam tu ialah pelajar  kolej dan IPT yang mana handphone memang tak pernah lekang ditangan . Yang buat maQ  bangga , keakraban mereka macam adik beradik dan kemesraan mereka  , macam semua  dalam group tu duduk sekampung !



Apa fungsi maQ dalam group itu? ahha maQ bertindak sebagai seorang ibu yang hanya memerhati gelagat  anak anak . Kami berkongsi  masaalah dan nasihat , kami berkongsi  maklumat yang sepatutnya memang layak dikongsi dan kami sering doa mendoakan antara satu dengan lain.


Dan paling tak masuk diminda orang tua macam maQ .. anak maQ pun diundang atas alasan , tiada serikandi disitu  . Sedangkan anak  maQ pun bukanlah seorang serikandi popular .Tetapi apa kata mereka , gadis  gadis dalam group tu semua pemalu . Sedangkan anak maQ tak la aktif sangat dalam group tu dan sebenarnya ..

"Mereka lupa , nama pun 'perempuan' ,memanglah layak jadi pemalu"


No comments: