28.8.15

Merisik tapi ditolak


Assalamualaikum

Harini 28haribulan dan harini line internet dirumah maQ laju sebab qouta bulan September dah  di top upkan . Jadi boleh lah maQ membebel di blog. Tapi line maxis ni tak boleh percaya sangat sebab kadang tu ,baru 2 hari tambah qouta , dah habis dah . Padahal bukan ada buka laptop  pun , cuma smart phone 4 , tab 1 . Aikk .. banyak jugak tu hehhe

Kalau line macam siput , memang sakit hati nak melayari internet kan.  Loading perlahan , gambar susah nak upload atau download . Ala orang siber mesti dah masak sangat dengan masaalah  macam ini .

Minggu lepas maQ ada niat nak tukar plan Maxis ni kepada Yes! Katanya Yes! Takda qouta dan kalau buka video di u-tube tu , 5  cerita sekali jalan pun masih laju . MaQ dengar pun teruja lah nak tukar. Deposit rm 150 , qouta unlimited , bulan bulan rm98.00 . Ok lah tu kan? Tapi bila dah sampai kaunter Yes!  Pekerja Yes tu tanya duduk mana? Cakaplah  " Bukit Perdana " . Serta merta pekerja tu senyum.


Bukit Perdana area tinggi . Semua line tidak berqualiti kalau ada dekat sana . Lebih baik tak payah tukar sebab nanti perkhidmatannya tidak  memuaskan hati anda sahaja .


Jadinya .. masihlah setia dengan Maxis dan hajat untuk merisik Yes adalah GAGAL !  Mula tu terasa jugak kecewa tapi maQ nie tetap akan cakap " ada rahmat nya atas apa yang berlaku ." Dan hati pun tenang semula .






No comments: