Makanan berwarna warniAssalamualaikum ..

Sekarang ni , manusia berlumba lumba mencari idea untuk memperkenalkan produk masing masing . Yang terkini , karipap dan  berger telah diwarna warnikan tepungnya . Memang nampak menarik tetapi apakah ini akan buat semua orang teruja untuk memakannya . Waalla hualam . Rezeki itu dari Allah dan  milik kita . Pengusaha  berusaha , pembeli membeli mengikut cita rasa masing  masing . Yang paling utama adalah  bahan utama pada makanam itu berstatus HALAL !


Kepada yang  berminat nak mencuba  berger warna warni tu , ianya terdapat di Busstand lama ,jalan Omar , Batu Pahat . Nama kedai ada digambar yang ke 3 . Dan kedai ini beroperasi hanya diwaktu malam dengan harga rm2.50 /pc *harga promosi*. Karipap ? Entah hasil usaha siapa agaknya  . Maq jumpa gambar tu kat twitter semalam . Dan yang bawah sekali tu gambar bahan utama , tepung berwarna warni !


Apa pun hasil gaya produk , tunggak utama pembuatan mestilah halal dan bersih . Selain tu mestilah kena sedap !!  Barulah orang sanggup beratur sampai 2 jam semata mata nak rasa . Macam kat warung nasi lemak cik Chom di Pura Cendana , Sri Gading Batu Pahat .Berilmu dan beramal jadikan sebagai landasan hidup yg lebih maju dan  berdaya saing !  Tahniah kepada semua pengusaha pengusaha makanan yg diatas . Anda berani mencuba !Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Susu sejat ganti santan kelapa

Bapa tiri dan anak perempuan tiri