Bila maq tak dapat masuk dashboard



Assalamualaikum

Bila hari cuti dan anak asuhan cuma seorang , maq berpeluang online blog guna notebook . sebab nak pastikan post yang sebelum ni tidak over pada presentationnya pada awam. sebab pernah dulu , asyik sangat buat post guna tab , Rupanya hasil kerja besar gedabak , Orang buta pun boleh baca entri maq. hehehe magik nya ! Tak memasal  cakap magik, padahal silap sendiri heee ^^

Tapi apa sudah jadi dengan notebook maq kali ni amat memeranjatkan sekali. Maq tak dapat kebenaran nak masuk dashboard blog SENDIRI!!Apa tindakan maq ? Mestilah tanya pakar gadget , iaitu anak sulung maq, sebabnya ? beliau bukan lah pakar  komputer pun tapi beliau akan kontak tunangan beliau yang merupakan seorang juru teknik komputer .


share the problem with her love *

Apa yang problem sebenarnya ?



Lawak je bila diberitahu :

~pergi ke setting ,
~cari date setting

Hahha al kisah rupanya date ( haribulan ) sudah lari . Boleh pulak diset date sebulan sebelum - 23.2.2016 dan jam pun lari 3 minit.  dan bila anak maq set date dan jam yang betul , Alhamdulillah, semua nya kembali kepada asal,

Yes ok sudah~

Yelah kan, kalau tak ok , macamana maq nak update entri yang ni kan ? Mungkin orang lain sudah tahu jenis permasaalahan yang macamini , tapi bagi maq ,ini merupakan pengalaman pertama maq , nyaris nyaris maq format semula tadi , Tak memasal terbang la wang yang semakin hari SEMAKIN  *mahal* nilainya  .

hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Kisah barang kemas

Cara geledah blog maq

Kau lah bidadari ,kau lah srikandi