2.5.16

Telok Cempedak 1may 2016



Assalamualaikum
Bila anak beritahu dia nak final exam next week  untuk sem 2 . Maq ,sebagai ibu kena bagi dia support pada semua aktivitinya , supaya dia tidak terasa stress sempena final exam tu .Dan diberitahu , dia dapat cuti selama 3 hari kerana
1- cuti sebab elektrik takda
2- cuti sebab hari pekerja
3- cuti sebab  cover cuti hari pekerja yang jatuh pada ahad

Dan kebetulan suami pula dapat cuti 2 hari 1may dan 2may . Makanya peluang ni maq ambil untuk pergi menziarah anak yang ada diKuantan ,Pahang.

Selepas sarapan , dia ajak maq pergi ke Telok Cempedak yang tidak jauh dari kolej beliau belajar.  Ini merupakan kali ke 2 maq berkunjung ke Telok Cempedak. Kali pertama maq pergi masa lepas SPM umur 18 tahun dan sekarang umur maq nak 47 tahun . Subhanallah, dah nak 30 tahun tu. Hehee kalau anak takda belajar  kat sini ,mungkin tak jejak langsung agaknya. Wallah hualam..Yok tengok kenangan semalam



  ( kenangan 1 may 2016 )  di Telok Cempedak , Kuantan ,Pahang.











Pantai yang menarik.
Suasana yang agak tenang.
Air lautnya sesuai untuk aktiviti mandi manda, mancing.
Berbasikal ,berkhemah.
Parking bayar rm2.10 je.
Ada kedai makan.
Kalau pergi petang lagi meriah katanya.
Kedai makan kebanyakannya aktif petang ke awal pagi.
Ada Kfc , McD, Starbucks.
Ada kawasan wifi  free .
Ala malas nak beritahu lebih lebih lah sebab banyak sangat yang ada disitu, apa pun bila ada masa yang free , datanglah kesini ,bawa keluarga anda bersama. Memang menarik !!!



Cuma satu je ... ada bau air longkang tu kenapa ye ?? Longkang tersumbat ke apa ? Baunya kuat sangat kat kawasan gerai menjual cenderahati tu ,pengunjung yang nak makan pun  tak selesa . Pihak yang  berkenaan , cari lah punca .. Port Dikson yang nampak serabut tu pun , maq berkali pergi , udara dia memang bersih . Maaf , yang datang nak tenangkan minda tu nanti makin serabut disebabkan bau yang tak menyenangkan tu ..


Maq : cintailah alam semulajadi yang Allah bagi pecuma ini .

No comments: