4.1.17

Jumpa kawan lama


Assalamualaikum..

Kawan . Apa erti kawan ? Kawan tu cermin kita.  Kalau dia kawan sebenar  kita , pastinya kita takkan rasa keseorangan bersama mereka.

Bila sembang pasal kawan , kita lebih terpandang seperti adik beradik. Ada selisih faham , ada gelak tawa , ada usik mengusik , ada pengorbanan dan ada rahsia yang perlu disimpan.

Allah maha adil . Selepas ditemukan dengan kawan sekolah rendah , maq berjumpa pula dengan kawan sekolah menengah . Bukan saja jumpa digroup whats app , tapi kali ini face to face . Ha , Tak percaya !?

Ya ,sempena majlis pernikahan anak sulong tempohari , maq memang tak sangka kami akan bertemu semula. Yang datang tu bukan saja dari Johor , malahan dari Putra jaya pun sudi datang untuk meraikan bersama. Syukur Alhamdulillah..

Mari maq kongsi detik sejarah itu . Ada antara kami telah terpisah hampir 30 tahun. Anda cuba bayangkan betapa jauhnya jarak itu. Ada setengah orang , baru je berkahwin 10 tahun,  dah pun lupa asal usul , apatah lagi dengan kawan sekolah , memang payah nak diingat. Allah hu ..

Throwback 24.12.2016








Ini antara wajah kawan maq yang sempat bergambar . Sebenarnya ada ramai lagi yang sudi hadir tapi tak sempat nak berselfie huhu alMaklom  Emak pengantin busy ..

Apa pun terima kasih tak terhingga dari maq dan keluarga , atas kesudian semua untuk hadir dimajlis tempohari . Allah je yang dapat membalas kebaikan semua. Inshaa Allah..Aamiin.

No comments: