Jumpa kawan lama


Assalamualaikum..

Kawan . Apa erti kawan ? Kawan tu cermin kita.  Kalau dia kawan sebenar  kita , pastinya kita takkan rasa keseorangan bersama mereka.

Bila sembang pasal kawan , kita lebih terpandang seperti adik beradik. Ada selisih faham , ada gelak tawa , ada usik mengusik , ada pengorbanan dan ada rahsia yang perlu disimpan.

Allah maha adil . Selepas ditemukan dengan kawan sekolah rendah , maq berjumpa pula dengan kawan sekolah menengah . Bukan saja jumpa digroup whats app , tapi kali ini face to face . Ha , Tak percaya !?

Ya ,sempena majlis pernikahan anak sulong tempohari , maq memang tak sangka kami akan bertemu semula. Yang datang tu bukan saja dari Johor , malahan dari Putra jaya pun sudi datang untuk meraikan bersama. Syukur Alhamdulillah..

Mari maq kongsi detik sejarah itu . Ada antara kami telah terpisah hampir 30 tahun. Anda cuba bayangkan betapa jauhnya jarak itu. Ada setengah orang , baru je berkahwin 10 tahun,  dah pun lupa asal usul , apatah lagi dengan kawan sekolah , memang payah nak diingat. Allah hu ..

Throwback 24.12.2016








Ini antara wajah kawan maq yang sempat bergambar . Sebenarnya ada ramai lagi yang sudi hadir tapi tak sempat nak berselfie huhu alMaklom  Emak pengantin busy ..

Apa pun terima kasih tak terhingga dari maq dan keluarga , atas kesudian semua untuk hadir dimajlis tempohari . Allah je yang dapat membalas kebaikan semua. Inshaa Allah..Aamiin.

Comments

Popular posts from this blog

Kad kena telan mesin Atm

Susu sejat ganti santan kelapa

Bapa tiri dan anak perempuan tiri