Adakah mereka bersaudara?


Assalamualaikum ..

Alhamdulillah wasyukurillah . Masih mampu meneruskan sisa usia yang masih ada . Sehari lagi umur bertambah . Dan kelihatan masih ayu 😍 ..huh perasan hehe

Semalam punya semalam , maq ada terjumpa sesuatu yang asalnya macam lawak , tapi bila difikirkan , ee lawak ke ?

Bila maq gunakan  nama sebenar maq sebagai nama untuk facebook , rupanya ada nama yang serupa ! Ke sahihannya sangat sangat memeranjatkan jiwa nurani maq !

Nama sebenar di my kad ialah Noraini Bte Rokani !

Okey , dulu dulu ,kata abah , nama Rokani tu ,asalnya nak diberi sebagai Rohani , tetapi apabila arwah datuk pergi daftar surat kelahiran , al maklom orang Jawa , idghram dia lebih pada huruf  H , dan dengan izin Allah Rohani terjadilah Rokani .

( cuba sebut loghat jawa sikit ,mesti sempoi je bunyinya  πŸ™Š )

Dan , dulu dulu jugak ,maq dan adik adik berfikir ,ah mungkin abah kita je bernama Rokani sebab silap pada sebutan H oleh arwah atok. Tetapi , bila maq terjumpa sesuatu semalam , maq terus terkejut ayam belanda !! Bukan terkejut berok ya .. ce tengok ni ha ..


Facebook ni semua orang tahu milik siapa ,kan?


Bagaimana dengan yang kat bawah ni???



Dan siapa pulak yang ini ???


Ohh tidak ! Pada mulanya maq memang tak dapat terima semua kenyataan . Fakta yang selama ini abah cakap arwah atok salah daftar disebabkan pertuturan idghram lebih pada H , sangat sangat tidak menepati  polisi fakta mahraj huruf !!

Haha saya bantah yang arif !! πŸ˜‚ saya fikir abah saya sorang je Rokani kat Malaysia ni yang ariff ! Oh no !! Tamak rupanya saya ini !

Apa pun , jujur maq beritahu , Noraini Rokani yang gambar profile facebook nya  jalan menuju hujung dunia tu , adalah BUKAN maq !! So , jangan salah add atau curiga dengan profile itu . Rasanya tu akaun orang muda kot .Gadis gadis gitu .πŸ™Š Dan siapa lah pulak Aisyah itu ? Adakah mereka bersaudara ? Kalau dalam  keluarga maq , realitinya , Aisyah itu cucu kepada encik Rokani . Haha πŸ˜‚πŸ˜‚ gawat  gawat ..

Abah ... Abah ada kembar rupanya .



Ahha , inilah my hero for ever ,my abah , my lelaki pertama lepas pertama kali maq celik mata . Encik Rokani 😍 . Disebelah beliau itu kekasih awal dan akhirnya .. Puan Jamilah 😘 . Allah tolong jagakan mereka berdua untuk  saya ya . Aamiin..

Comments

Popular posts from this blog

Kisah barang kemas

Cara geledah blog maq

Kau lah bidadari ,kau lah srikandi