Komen tentang yes


Assalamualaikum..

Alhamdulillah , bulan Februari ni genap setahun maq guna line internet dari yes . Penyambung hayat internet yang membolehkan maq berblog , berwhats app , bertweet , dan jual beli cara online. Wah kemain , shopping dah pakai internet dah orang tua ni ..huhu



Gambar atas tu , itu lah dia wifi yes yang maq pakai selama ni. Boleh angkat mana mana maq suka, dalam bilik , didapur , dianjung , ya,di mana mana sahaja ! Bila dah setahun rasanya dah layak dikomen tentang perkhidmatannya. Setahun? Lama jugak tu kan.12 bulan !  365 hari ! Hari hari pakai kecuali takda elektrik dan maq berada diluar kawasan. Okey bawah ini antara komen maq sebagai pengguna. Pertama komen pasal istimewanya dulu lah ya.

1 -  Line memang tip top bagi kawasan bentuk muka bumi macam tempat maq . Kawasan bergunung ganang dan berbukit bukit.

2 -  Dengan bayaran rm 93 sebulan , maq boleh online tanpa had setiap hari. Tapi hari hari tu bukan bermakna maq ngadap gadjet 24 jam . Busuk pulak ikan dalam peti ais tu nanti .

3 - Semua cuaca boleh layan . Panas ke ,hujan ke , ribut ke , mendung ke , cuma nya bila hujan tanpa henti , line akan sangkut sangkut ,itu hal biasa bagi semua line kan.

4 - boleh diangkut keluar kawasan jugak, macam balik kampung ke , bercuti ke , atau senang cakap mana tempat nak pasang wifi , silakanlah , yes senantiasa berkhidmat untuk anda.

Mengampu macam ter over pulak maq .. 😂

Aip .. bila dah nampak yang baik ,pasti ada nampak yang buruknya . Tu lah perempuan , dia bukan cerewet , tapi teliti ! Haha

Dan bak kata orang ,muka yang cantik pun , ahh tentu kentut tetap busuk, betul tak ? Haha mana ada kentut yang wangi kan? Kalau ada , sila pm tepi , maq nak share tips . Okey yang tak best pasal yes setakat harini bagi maq.

1 - kat Batu Pahat ni maq perasan dah bayar pada 2 kaunter pembayaran yes. Satu di Aeon Big , lagi satu di BP mall. Pengalaman buat bayaran di Aeon Big , maq dah bayar dua bulan , dan dah nak masuk bulan ke tiga , tetapi center cakap ,maq tak bayar dah 3 bulan . Berderau darah ! Check punya check punya check ,akhirnya dapat kesan yang bil dua bulan sebelum tu tidak dimasukkan dalam akaun yes maq. Makanya jika anda orang Batu Pahat , dan berminat dengan yes , sila buat urusan di BP mall , khidmat di situ tidak mengecewakan.

2 - ada ketika tetiba line kosong ! Tak boleh service katanya. Berjam jam cari punca . Dan bila call center katanya line ada problem. Adeh ,kenapa lah tak beri notis awal awal , takdalah pengguna bingung sebab whats app tak berbunyi .  Kacau betul orang nak jual beli online kan.,hmm .

Tapi ini jarang terjadilah ,hanya setahun tu 2,3 kali je . Bukan  kes serious. Kalau dah bayar tapi cakap tak bayar ,ha..tu serious tu !! Huh !! Melampau !

Untuk 2017 , maq janji maq akan pantau corak perkhidmatan terkini dari yes . Jika memain je khidmatnya , lebih baik kita putus !!! Cewah ..macam tajuk lagu ya.

Nota line  : senang cakap , setakat ni memang tak banyak hal lah yes ni , tapi tahun tahun mendatang , maq tak janji macamana nak komen pulak ya.

Manfaati tiap yang ada didepan mata. Jangan fikir teruk teruk untuk hari  esok sebab harini pun belum tentu kita dapat penuhkannya dengan 24jam sehari. Waallah hualam..






Comments

IK Tia said…
unlimited eh kuotanya dengan bayaran RM93 tu?
MaQnie Rokani said…
IK Tia ..ya dgn harga sebanyak itu , yes berkhidmat dgn unlimited